Loep met verlichting

Ben je op zoek naar een loep met verlichting of wil je een lichtloep kopen? Hier vind je handige zaklichtloepen, zeer dunne creditcard-formaat lichtloepen, handlichtloepen, standlichtloepen en loeplampen.

Onze collectie loepen met verlichting

Loeplampen

Loeplampen

Een loeplamp - ook wel bekend als lichtloep

Lichtloepen vormen  vaak een belangrijk onderdeel van hulpmiddelen voor slechtzienden. Dit type leesloep levert naast een comfortabele verlichting ook een zodanige vergroting waarbij het te bekijken oppervlak vrijwel zonder randvertekening wordt afgebeeld.
Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Loeplampen: Vergroot je zicht met precisie

Loeplampen zijn onmisbaar voor iedereen die detailwerk verricht, of het nu gaat om handwerken, lezen, modelleren, elektronica repareren of schoonheidsbehandelingen. Ze bieden vergrotend zicht en helder licht, waardoor je nauwkeuriger kunt werken en minder snel last krijgt van jouw ogen.

Voordelen van loeplampen:

 • Vergrotend zicht: Loeplampen vergroten het beeld, waardoor je kleine details beter kunt zien.
 • Helder licht: Loeplampen bieden helder licht, waardoor je nauwkeuriger kunt werken.
 • Minder oogvermoeidheid: Door het vergrote zicht en het heldere licht, hoef je minder te turen en wordt jouw oogvermoeidheid verminderd.
 • Verhoogde precisie: Loeplampen helpen je om nauwkeuriger te werken, wat handig is bij detailwerk.
 • Veelzijdig: deze lampen zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor er altijd een lamp is die geschikt is voor jouw behoeften.

Soorten loeplampen:

Er zijn verschillende soorten loeplampen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen:

 • Bureaulampen: Deze lampen zijn ideaal voor gebruik op een bureau of tafel. Ze hebben een verstelbare arm, waardoor je de lamp kunt positioneren waar je hem wilt hebben.
 • Vrijstaande lampen: Deze lampen staan op een voet en zijn ideaal voor gebruik op een grotere werkplek.

Waar op letten bij het kopen van een loeplamp:

 • Vergrotingsfactor: De vergrotingsfactor bepaalt hoeveel het beeld wordt vergroot. Hoe hoger de vergrotingsfactor, hoe kleiner het detail dat je kunt zien.
 • Lichtsterkte: De lichtsterkte bepaalt hoe helder het licht is. Kies een lamp met een hoge lichtsterkte als je met kleine details werkt.
 • Verstelbaarheid: De lamp moet verstelbaar zijn, zodat je de lamp kunt positioneren waar je hem wilt hebben.

Tips voor het gebruik van een loeplamp:

 • Positioneer de lamp op de juiste hoogte en afstand.
 • Zorg ervoor dat het licht direct op het werkgebied valt.
 • Neem af en toe pauze om je ogen te laten rusten.

Conclusie:

Loeplampen zijn een handig hulpmiddel voor iedereen die detailwerk verricht. Ze bieden vergrotend zicht, helder licht en verminderen oogvermoeidheid.

Standlichtloepen

Standlichtloepen

Standlichtloep kopen?

Standlichtloep Eschenbach VisoLux Ben je op zoek naar een standlichtloep? er zijn diverse standlichtloepen leverebaar. De Eschenbach Scribolux bijvoorbeeld heeft de mogelijkheid om eronder iets te schrijven. Dit is eenhandige functionaliteit bij het oplossen van kruiswoordpuzzels. Meer informatie over alle lichtloepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Loep met verlichting: het belang van een goede verlichting

Wanneer je moeite krijgt met lezen kan een goede verlichting ervoor zorgen dat je beter gaat zien. Dit kan ook helpen wanneer er sprake is van een visuele beperking. Te denken valt hierbij aan een leesbril (bij ouderdoms verziendhied) en/of een bepaalde oogziekte. Licht is een vereiste om kleuren en details te kunnen zien. Bij een loep met verlichting zijn vergroting en kleurtemperatuur het licht belangrijke overwegingen.

Wat is een goede vergroting voor een lichtloep?

Zoals bij alle loepen en vergrootglazen geldt: hoe hoger de vergroting van de loep, des te kleiner is de bruikbare diameter van de lens. Oftewel met een vergrotingsfactor van 5x of hoger kun je misschien wel teksten bekijken, echter woord voor woord. Hoe hoe hoger de vergroting (bijv. vanaf 10x) zie je alleen nog individuele letters van een woord duidelijk. Het spreekt voor zich dat je met alleen een hoge vergroting niet gemakkelijk een boek kunt lezen. Een lichtloep in combinatie met een lagere vergroting kan het lezen weer veraangenamen. Daarentegen kan een lichtloep met een hoge vergroting uitstekend ingezet worden bij het bekijken van details van voorwerpen.

Een vergelijk van het zicht bij loepen met verschillende vergrotingsfactoren staat op deze adviespagina.

Lichtloepen met verschillende kleurtemperaturen

Met name bij visuele beperkingen met een medische achtergrond (bijvoorbeeld macula degeneratie of retinitus pigmentosa) kunnen lichtloepen een sterk verbeterende werking hebben. Er zijn grofweg drie categorieën: koudlicht(blauwachtig), warmlicht (geelachtig) en neutraal licht. Slechtzienden met macula degeneratie hebben een sterke behoefte aan licht: in dit geval kan verlichting met koud licht een zichtverbetering opleveren. Meer info over de invloed van de kleurtemperatuur is in dit artikel op onze site te vinden.

Meer specifieke informatie over alle andere loepen is te lezen op onze speciale loepen info pagina.

Onze merken lichtloepen:

Eschenbach  |  Schweizer Optic  |  Carson  |  Byomic

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud