Loep met verlichting

Ben je op zoek naar een loep met verlichting of wil je een lichtloep kopen? Hier vind je handige zaklichtloepen, zeer dunne creditcard-formaat lichtloepen, handlichtloepen, standlichtloepen en loeplampen.

Loep met verlichting: het belang van een goede verlichting

Wanneer je moeite krijgt met lezen kan een goede verlichting ervoor zorgen dat je beter gaat zien. Dit kan ook helpen wanneer er sprake is van een visuele beperking. Te denken valt hierbij aan een leesbril (bij ouderdoms verziendhied) en/of een bepaalde oogziekte. Licht is een vereiste om kleuren en details te kunnen zien. Bij een loep met verlichting zijn vergroting en kleurtemperatuur het licht belangrijke overwegingen.

Wat is een goede vergroting voor een lichtloep?

Zoals bij alle loepen en vergrootglazen geldt: hoe hoger de vergroting van de loep, des te kleiner is de bruikbare diameter van de lens. Oftewel met een vergrotingsfactor van 5x of hoger kun je misschien wel teksten bekijken, echter woord voor woord. Hoe hoe hoger de vergroting (bijv. vanaf 10x) zie je alleen nog individuele letters van een woord duidelijk. Het spreekt voor zich dat je met alleen een hoge vergroting niet gemakkelijk een boek kunt lezen. Een lichtloep in combinatie met een lagere vergroting kan het lezen weer veraangenamen. Daarentegen kan een lichtloep met een hoge vergroting uitstekend ingezet worden bij het bekijken van details van voorwerpen.

Een vergelijk van het zicht bij loepen met verschillende vergrotingsfactoren staat op deze adviespagina.

Lichtloepen met verschillende kleurtemperaturen

Met name bij visuele beperkingen met een medische achtergrond (bijvoorbeeld macula degeneratie of retinitus pigmentosa) kunnen lichtloepen een sterk verbeterende werking hebben. Er zijn grofweg drie categorieën: koudlicht(blauwachtig), warmlicht (geelachtig) en neutraal licht. Slechtzienden met macula degeneratie hebben een sterke behoefte aan licht: in dit geval kan verlichting met koud licht een zichtverbetering opleveren. Meer info over de invloed van de kleurtemperatuur is in dit artikel op onze site te vinden.

Meer specifieke informatie over alle andere loepen is te lezen op onze speciale loepen info pagina.

Onze merken lichtloepen:

Eschenbach  |  Schweizer Optic  |  Carson  |  Byomic

Scroll naar boven
Chat met ons
Chat met ons
Heeft u vragen, twijfels of problemen? Wij zijn hier om u te helpen! Stel uw vraag in de hieronderstaande regel.
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar. U kunt het later nog eens proberen of een bericht hieronder achterlaten.
Onze medewerkers zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u een vraag? Wij zijn nu online bereikbaar via deze chat.
:
:
Deze chatsessie is beëindigd.
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht
Naar de inhoud springen preloader