Welk lens type is voor mij geschikt?

Wanneer kies je voor een biconvex vergrootglas ?

eschenbach-vergrootglasBiconvex vergrootglazen zijn aan beide zijden bolvormig. Het lens type met deze slijptechniek vind je met name terug in voordeligere loepen. Vanwege de vertekening worden deze niet in hogere vergrotingsfactoren toegepast. Dit soort vergrootglazen worden echter wel weer in grotere diameters geleverd. Hiermee is gemakkelijker een groot gedeelte van een bladzijde in een boek te lezen. Ben je op zoek naar een voordelige oplossing, kun je het beste een biconvex vergrootglas kopen.

Wanneer kies je een voor een asferisch geslepen vergrootglas?

eschenbach-aspheric-ii-28x-asferisch-leesglasBij een vergrootglas (of leesloep) voorzien van dit type lens, wordt gebruik gemaakt van een enkelvoudige lens. Gelijk aan de biconvex lens is één zijde bolvormig. De andere zijde is asferisch geslepen (vergelijkbaar met een parabool). Dit lens type geeft door de correctie van vertekeningen een scherp beeld tot aan de rand van de lens. Met andere woorden: een ideaal vergrootglas voor slechtzienden.

Eschenbach asferische lenzen zijn van PXM lichtgewicht lenzen vervaardigd en voorzien van een cera-tec coating. Deze dient om krassen zoveel mogelijk te voorkomen en maakt een langere levensduur van het product mogelijk. Dit asferisch geslepen lens type is leverbaar in vele vergrotingen.

Wanneer kies je een voor een aplanatisch vergrootglas?

aplanatische leesloepHet doel van  deze vergrootglazen met dit type lens is om sferische aberratie te voorkomen. In een ideaal optisch systeem zouden alle lichtstralen vanuit een punt in het objectvlak convergeren naar hetzelfde punt in het beeldvlak, om daarmee een helder beeld te vormen. De afwijkingen waarbij lichtstralen echter convergeren naar verschillende punten, worden aberraties genoemd.

De Eschenbach aplanatische loepen zijn samengesteld met een uitmuntend PXM® lichtgewicht lenzensysteem. Dit bestaat uit twee plano-convexe lenzen die een duidelijk afgetekende afbeelding weergeven.  Door de "rand-tot-rand" vertekeningsvrije optiek zijn aplanatische vergrootglazen vooral nuttig als hulpmiddelen voor slechtzienden, met name voor patiènten met macula degeneratie.

Welk lenstype heeft een extreem dun vergrootglas?

Een dergelijk vergrootglas is uitgevoerd met een diffractief asferisch lenstype. Deze moderne dunne Hi-Tech lenzen worden toegepast in een platte behuizing ter grootte van een creditcard en zijn dus zeer gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast zijn deze compacte vergrootglazen van een sterke SMD-LED verlichting voorzien en dus ook in donkere omstandigheden inzetbaar.

eschenbach easypocket creditcardformaat inschuifloep

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op via de knop rechts onderaan de pagina ("chat", "online" of stuur bericht") .

Gerelateerde artikelen

Mensen lazen ook

Wat is het voordeel van een grote objectiefdiameter?

Mensen lazen ook

#

Mensen lazen ook

#

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud