Technische loepen

Onze productcategorieën:

Dradenteller (of vouwloep)

Metalen precisie dradentellersEen vouwloep is een veel voorkomend gereedschap in de textielindustrie en de drukkerijwereld. Een precisie dradenteller is een populair hulpmiddel voor het waarborgen van optimale kwaliteit. Onder andere het rasterpatroon van drukwerk kan hiermee comfortabel beoordeeld worden. Daardoor vormen dradentellers een onmisbaar hulpmiddel om aan de hoge eisen voor professionele toepassingen te voldoen.

Horlogemakersloep
Professionele inslagloep
Precisieloep
Standloepen

Technische loep

Wij bieden een gevarieerd assortiment van technische loepen, zowel handige inslagloepen- als standloepen. Het leveringsprogramma bestaat uit meerdere lensontwerpen. De professionele loepen onderscheiden door het gebruik van kraswerend silicaatglas. Daarnaast zijn ze vaak in een degelijke metalen behuizing gemonteerd. Het assortiment bestaat uit diverse modellen welke in allerlei categorieën onder te verdelen zijn. waaronder dradentellers, inslagloepen, standloepen en precisieloepen. Deze laatste hebben zelfs meetschalen in de lens.

Inslagloepen vs inklaploepen

pocket inklaploep eschenbachWij maken een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de (technische) inslagloepen en de relatief voordelige inklaploepen. Deze laatste groep heeft veelal een vergrotingsfactor van gemiddeld 3,5 tot 6x. Ook heeft dit type loep een metalen behuizing en wordt geleverd in hogere vergrotingsfactoren.(van 3 tot 20x)

Waarvoor gebruik je een technische loep?

Deze hulpmiddelen worden vaak gebruikt in de industrie. Hierbij kun je denken aan taken zoals materiaalinspecties en kwaliteitscontroles. De loepen zijn ook ideaal voor voor hobby’s zoals het bekijken van postzegels of het verrichten van detailwerkzaamheden door modeltrein-liefhebbers.

Welke vergroting moet ik kiezen?

Dit is o.a. afhankelijk van het gebruik. Kijk voor meer info op deze adviespagina: hier vind je een vergelijking van het te verwachten resultaat bij een hoge of lagere optische vergroting.

Meer specifieke informatie over alle andere loepen is te lezen op onze speciale loepen info pagina.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud