Digitale loep

Electronische optische hulpmiddelen van Eschenbach bieden weldoordachte oplossingen om het “normale” kijkcomfort te behouden. Deze digitale loepen zijn special ontworpen voor mensen met een visuele beperking. Een groot voordeel is de randscherpe weergave over het hele LCD-scherm. Deze scherpte blijft ook gewaarborgd bij de hogere vergrotingsfactoren. Dit in tegenstelling tot de gewone leesglazen en loepen.

Onze collectie digitale loepen

Digitale loepen

Digitale loepen

Digitale loepen

digitale loep Smartlux
Een digitale loep, ook wel elektronische loep genoemd, is een elektronisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om objecten of tekst te vergroten en te bekijken. In tegenstelling tot een traditionele vergrootglas of loep, maakt een digitale loep gebruik van camera- en beeldverwerkingstechnologieën om het beeld vast te leggen, te vergroten en weer te geven op een scherm. Hier is hoe een digitale loep werkt:
  1. Camera: Een digitale loep is uitgerust met een ingebouwde camera waarmee het object of de tekst wordt vastgelegd.
  2. Beeldverwerking: Zodra het beeld is vastgelegd, wordt het door de ingebouwde beeldverwerkingssoftware verwerkt om het te vergroten en aan te passen aan de gewenste instellingen, zoals contrast en helderheid.
  3. Weergave: Het vergrote beeld wordt vervolgens weergegeven op een intern scherm van de digitale loep. Sommige modellen hebben ook de mogelijkheid om het vergrote beeld uit te voeren naar een extern scherm, zoals een tv of computermonitor.
  4. Bedieningselementen: Deze loepen worden geleverd met verschillende bedieningselementen waarmee gebruikers de vergroting, helderheid, contrast en andere instellingen kunnen aanpassen om het beeld naar wens te optimaliseren.
  5. Andere functies: Naast vergroten kunnen deze loepen ook extra functies hebben, zoals het maken van foto's of video's, het bevriezen van beelden voor nadere inspectie, kleurfilters voor contrastverhoging, en zelfs spraakuitvoer om tekst voor te lezen aan mensen met visuele beperkingen.
Dit soort loepen zijn nuttige hulpmiddelen voor mensen met visuele beperkingen, maar ze worden ook gebruikt in verschillende andere toepassingen, zoals elektronica reparatie, lezen van kleine lettertypen, inspectie van objecten en meer, vanwege hun vermogen om details te vergroten en weer te geven op een heldere en duidelijke manier.De digitale loepen van Eschenbach zijn special ontworpen voor mensen met een visuele beperking. Een groot voordeel is de randscherpe weergave over het hele LCD-scherm.
Alle informatie over het gebruik en de werking van de digitale loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Accessoires

Accessoires

Accessoires voor de digitale loepen van Eschenbach

Informatie over alle
digitale loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Visuele beperking verbeteren met een digitale loep

De digitale loepen zijn licht in gewicht, ergonomisch ontworpen en hebben naast een briljante beeldweergave een doordacht ontworpen bediening. Dit laatste is natuurlijk heel belangrijk voor een groot gedeelte van de mensen met een visuele beperking voor deze moderne loepen: ouderen die niet gewend zijn met computertechniek om te gaan. De basisbediening van deze apparaten is daarom beperkt tot 3 a 5 grote functieknoppen.

Een digitale loep kopen

Een digitale loep behoort helaas niet tot de voordeligste oplossingen voor slechtziendheid. Het kan echter wel zorgen voor een (sterk) verbeterde kijkervaring. In veel gevallen is met een verwijzing van uw behandelende oogarts een groot gedeelte van de aankoopprijs te declareren bij de ziektekosten verzekeraar*.
(* afhankelijk het soort verzekering welke u heeft afgesloten)

Meer specifieke informatie over alle andere loepen is te lezen op onze speciale loepen info pagina.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud