Spotting scope kopen

Speciaal voor natuurobservaties is de spotting scope ontworpen. Het is een draagbare telescoop. Dit type kijker wordt veelal door vogelspotters, vliegtuigspotters, jagers en natuurliefhebbers gebruikt. Daarnaast worden ze vaak ingezet bij sportwedstrijden waarbij je moet denken handboogschieten, biathlon e.d.

Onze spotting scopes

De werking van een spotting scope kun je plaatsen tussen een verrekijker en een telescoop (astronomische kijker). Dit kijkersysteem is voorzien van een hoogwaardige optiek met een vergroting van 15 tot zelfs 60x. Daarmee kun je details over veel grotere afstanden waarnemen. Deze zouden met een normale verrekijker niet te onderscheiden zijn. Door de grote objectief diameter zijn dit ook lichtsterke kijkers. Voordeel hiervan is dat waarnemingen tijdens het ochtendgloren en de avondschemering veel beter zichtbaar zijn.

Wat kies je: een verrekijker, spotting scope of telescoop?

Voor beginners op het gebied van vogelspotting kun je het beste een verrekijker kiezen. Dit vanwege de draagbaarheid, compactheid en multifunctionele inzetbaarheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vakantiereizen.

Waarom zou je een spotting scope kopen?

Krijgt je hobby serieuzere trekjes kun je de overstap naar spotting scopes overwegen. Vanwege de hogere vergrotingen heb je hierbij eigenlijk altijd een statief nodig. Maar het resultaat is er dan ook naar: een stabiele en zeer gedetailleerde weergave van vogels en andere natuurobjecten is het resultaat.

De behaalde vergrotingen bij een spotting scope zijn vergelijkbaar met astronomische telescopen waarmee de sterrenhemel wordt bestudeerd. Spotting scopes zijn echter speciaal ontworpen om onderwerpen op het land te bekijken.

Kijk voor veelgestelde vragen over spotting scopes in onze kennisbank Spotting scopes FAQ

Spotting scope accessoires

Er zijn diverse accessoires voor Kowa spotting scopes leverbaar. Om uw kostbare kijker tegen weersinvloeden van buitenaf te beschermen zijn er diverse paraattassen leverbaar. Om de beelden vast te leggen met een foto- of videocamera is een speciale foto-adapter leverbaar. Met een astro-adapter kun je verschillende types spotting scopes van Kowa ombouwen tot een astronomische kijker. En tenslotte zijn er zogenaamde “extenders” leverbaar waarmee je de vergrotingsfactor van de spotting scope kunt verhogen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Onze merken:

Kowa  |   Konus

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud preloader