Loep kopen: waar moet je op letten?

Loepen zijn oorspronkelijk kleine, in een montuur gevatte, sterk vergrotende  lenzen. De vergroting is meestal tussen 4 en 20 maal. Wij leveren een uitgebreide collectie voorzien van diverse lensontwerpen – waaronder asferische, aplanatische, biconvexe en hi-tech extreem dunne asferisch-diffractieve lenzen. De lichtloepen zijn voorzien van LED verlichting.

In principe zijn loepen altijd bedoeld voor “kortdurende” leesmomenten. Voor het lezen van een recept op een fles, een menukaart, een telefoonnummer, een prijskaartje, of zelfs een thermostaat kun je dus het beste een loep kopen. Een eenvoudige uitvoering van een loep met een grotere diameter (en daardoor een lagere vergroting) noemen we een vergrootglas of leesglas. Deze zijn te vinden in de categorie vergrootglazen.

Onze loep categorieën

Digitale loepen

Digitale loepen

Digitale loepen

digitale loep Smartlux De digitale loepen van Eschenbach zijn special ontworpen voor mensen met een visuele beperking. Een groot voordeel is de randscherpe weergave over het hele LCD-scherm.Alle informatie over het gebruik en de werking van de digitale loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Inklaploepen

Inklaploepen

Inklaploepen

inklaploep Wil je een inklaploep kopen? Hier vind je deze relatief kleine, handzame, plaatsbesparende handloepen. Deze passen in elke handtas of broekzak en zijn dus gemakkelijk mee te nemen.Meer informatie over alle loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Loep accessoires

Loep accessoires

Loep accessoires

Eschenbach Headlight LED clip-on In deze categorie vind je diverse loep accessoires, waaronder loephouders, extra verlichtingsunits, draagkoordjes, opbergetui's e.d.Meer informatie over alle loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Loep met verlichting

Loep met verlichting

Loepen met verlichting

lichtloep Ben je op zoek naar een loep met verlichting of wil je een lichtloep kopen? Hier vind je handige zaklichtloepen, zeer dunne creditcard-formaat lichtloepen, handlichtloepen, standlichtloepen en loeplampen.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Loephanger

Loephanger

Loephanger of loepketting

loephanger Draag een loephanger als sieraad. De Eschenbach loepketting is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren. Een must-have voor mensen met ervaren ogen, die voelen dat ze op bepaalde momenten extra vergroting nodig hebben, bijvoorbeeld bij het lezen van een prijskaartje in de winkel.Meer informatie over alle loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Speciale loep uitvoeringen

Speciale loep uitvoeringen

Speciale loep uitvoeringen

Borduurloep 'Maxi-plus' Een verzamelplaats voor speciale loep uitvoeringen. Dit zijn bijzondere loepen en vergrootglazen met een specifiek toepassingsgebied. Te denken valt hierbij aan borduurloepen, schuifloepen en vergrotende opzetloep clipsystemen. Deze laatste zijn er in uitvoeringen voor bril- en niet brildragers. Met vergrotingsfactoren van 1,8 tot 7x zeer geschikt voor detailwerkzaamheden waarbij 2 vrije handen vereist zijn. Meer informatie over alle loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Technische loepen

Technische loepen

Technische loepen

inklaploep Wij bieden een gevarieerd assortiment van technische loepen, zowel handige inslagloepen- als standloepen.Alle informatie over onze technische loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Visoletloepen

Visoletloepen

Visoletloepen

Visolet loep Dit zijn bolle glazen met een vlakke onderkant. Ze worden daarom ook wel bolloep genoemd. Dit soort loepen leveren een trillingsvrij beeld omdat ze bovenop het te lezen object worden gezet. Tegelijkertijd wordt het omgevingslicht gebundeld en is het te bekijken oppervlak helderder verlicht. Er bestaan tegenwoordig ook uitvoeringen met LED-verlichting. Een dergelijke loep is zodanig ontworpen dat ze de gehele breedte van een krantenkolom vergroot kan weergeven. Deze loep is ook geschikt als postzegelloep. Meer informatie over alle loepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Loep met verlichting kopen – Waarom is dit belangrijk?

Loepen met verlichting verbeteren het contrast, en daarmee de mogelijkheid om een object visueel te scheiden van de achtergrond. Een zwarte print op een witte pagina is het klassieke voorbeeld hiervan. Bij een verbeterd contrast is er vaker ook minder vergroting benodigd voor de slechtziende gebruiker. In onze webwinkel vindt je vele verschillende typen lichtloepen: van draagbare zaklichtloepen tot een aan een tafelloep.

De nieuwste generatie lichtloepen zijn voorzien van LED’s. Deze lichtbronnen zijn op microchips gebaseerd. LED’s creëren een mooi wit en helder licht. Voor warm- en koudlicht zijn er varianten met verwisselbare gele en blauwe kleurfilters leverbaar.

Diverse loepen met verlichting

Creditcard zaklichtloepen

easy pocket XL borstzak Deze nieuwste generatie zaklichtloep, ter grootte van een creditcard formaat, zijn bijzonder geschikt voor het lezen van kleine letters thuis en onderweg. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het opzoeken van een telefoonnummer of het lezen van prijskaartjes in de supermarkt. Bijzonder is naast het creditcardformaat ook de dikte. De extreem vlakke asferisch-diffractieve lenzen zijn daardoor ook zeer dun uitgevoerd. Deze handige creditcard lichtloepen met LED-lamp zijn in een 3-tal vergrotingen leverbaar.

Handlichtloepen
Standlichtloepen
Loeplampen
Standlichtloepen

Standlichtloepen

Standlichtloep kopen?

Standlichtloep Eschenbach VisoLux Ben je op zoek naar een standlichtloep? er zijn diverse standlichtloepen leverebaar. De Eschenbach Scribolux bijvoorbeeld heeft de mogelijkheid om eronder iets te schrijven. Dit is eenhandige functionaliteit bij het oplossen van kruiswoordpuzzels. Meer informatie over alle lichtloepen vind je hier.Bezoek onze kennisbank Optische info voor veelgestelde vragen over vergrotingen, lensdiameters en lenstypes.

Inklaploep kopen? Er zijn diverse praktische redenen:

Man met loep Inklaploepen zijn relatief kleine, handzame, plaatsbesparende handloepen. Deze passen in elke handtas of broekzak en zijn dus gemakkelijk mee te nemen. De lens wordt beschermd tegen krassen door een lederen beschermings-etui. Er zijn ook uitvoeringen met een harde kunststof behuizing leverbaar. Daarnaast is er nu ook een zeer platte variant leverbaar: kijk maar eens naar de VisoPocket. Deze wordt gemaakt in een handig creditcard formaat.

inklaploep Is het nu een inklaploep of een inslagloep?

Wij maken een duidelijk onderscheid tussen deze relatief voordelige inklaploepen en (technische) inslagloepen. Deze laatste groep heeft veelal een metalen behuizing. Dit type wordt geleverd in hogere vergrotingsfactoren.(van 3 tot 20x). Inklaploepen vergroten gemiddeld tussen 3,5 en 6x.

Welke vergroting moet ik kiezen?

Dit is o.a. afhankelijk van het gebruik. Kijk voor meer info op deze adviespagina: hier vind je een vergelijking van het te verwachten resultaat bij een hoge of lagere optische vergroting.

Visuele beperking? Kies een digitale loep van Eschenbach

praktijkvooorbeeld digitale Eschenbach Visolux loep Electronische optische hulpmiddelen van Eschenbach bieden weldoordachte oplossingen om het “normale” kijkcomfort te behouden. Deze loepen zijn special ontworpen voor mensen met een visuele beperking. Een groot voordeel is de randscherpe weergave over het hele LCD-scherm. Deze scherpte blijft ook gewaarborgd bij de hogere vergrotingsfactoren. Dit in tegenstelling tot de gewone leesglazen en loepen. De digitale loepen zijn licht in gewicht, ergonomisch ontworpen en hebben naast een briljante beeldweergave een doordacht ontworpen bediening. Dit laatste is natuurlijk heel belangrijk voor een groot gedeelte van de mensen met een visuele beperking voor deze moderne loepen: ouderen die niet gewend zijn met computertechniek om te gaan. De basisbediening van deze apparaten is daarom beperkt tot 3 a 5 grote functieknoppen.

In veel gevallen is met verwijzing van een oogarts een groot gedeelte van de aankoopprijs te declareren bij de ziektekosten verzekeraar*. (* afhankelijk het soort verzekering welke u heeft afgesloten)

Vergrootglas met licht

loeplamp Onder de zoekterm "vergrootglas met licht" wordt ook veel gezocht naar hulpmiddelen voor slechtzienden. Dit is een andere benaming voor een loeplamp. Deze hebben een lagere vergroting echter wel een grotere lensdiameter. In combinatie met de verlichting kunnen loeplampen een goede verbetering opleveren bij mensen die moeite met lezen hebben.

Onze merken:

Eschenbach  |  Schweizer Optic  |  Byomic  |  Carson  |  Konus  | Balloon  |  Daylight

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud preloader