Wat wordt bedoeld met hellingscompensatie?

Wat is hellingscompensatie?

Hellingscompensatie, ook wel Slope Technology genoemd, is een functie van laser rangefinders die de afstand tot de vlag corrigeert voor de hellingshoek van de baan. Dit is handig op heuvelachtige banen, waar de hellingshoek de afstand tot de vlag kan beïnvloeden.

Als je bijvoorbeeld op een heuvel staat en de vlag staat in een dal, dan zal de laser rangefinder een kortere afstand aangeven dan de werkelijke afstand. Dit komt omdat de laserstraal de helling volgt. Hellingscompensatie corrigeert voor deze afwijking en geeft je de werkelijke afstand tot de vlag aan.

Hoe werkt hellingscompensatie?

hellingscompensatie laser rangefinderHellingscompensatie werkt door de hellingshoek van de baan te meten met behulp van een ingebouwde gyroscoop. De laser rangefinder gebruikt deze informatie vervolgens om de afstand tot de vlag te corrigeren voor de hellingshoek.

Voordelen van hellingscompensatie

Hellingscompensatie biedt een aantal voordelen, waaronder:

Nauwkeurigheid: Hellingscompensatie maakt het mogelijk om nauwkeurig afstanden te meten op heuvelachtige banen. Dit helpt je om de juiste club te kiezen voor een bepaalde slag en om je spel te verbeteren.
Gemakkelijk in gebruik: Hellingscompensatie is gemakkelijk te gebruiken. De laser rangefinder doet al het werk voor je.
Snelheid: Hellingscompensatie werkt snel. Je hoeft niet te wachten tot de laser rangefinder de afstand tot de vlag heeft gemeten en vervolgens de hellingshoek van de baan te schatten en de afstand handmatig te corrigeren.

Hellingscompensatie met elementen

Bushnell Pro-X3Op de Bushnell Laser Rangefinder Pro X3 is nog een nauwkeurigere variant van hellingscompensatie te vinden: de functie “hellings-compensatie met elementen” voegt temperatuur en barometerdruk toe aan de hellingstechnologie om de meest nauwkeurig gecompenseerde afstanden ooit te bieden.

Let op: metingen met hellingscompensatie zijn tijdens golfwedstrijden niet toegestaan. Daarom is deze functie op alle Bushnell laser rangefinders uitschakelbaar.

Conclusie

Hellingscompensatie is een handige functie voor golfers die regelmatig op heuvelachtige banen spelen. Het kan je helpen om nauwkeurigere afstanden te meten en je spel te verbeteren. Als je op zoek bent naar een laser rangefinder met hellingscompensatie, dan zijn er veel verschillende modellen beschikbaar. Vergelijk de verschillende modellen en kies de beste rangefinder voor jouw behoeften.

Bekijk de collectie Laser Rangefinders op onze website als je meer wilt weten over deze rangefinders of als je er een wilt kopen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op via de knop rechts onderaan de pagina ("chat", "online" of stuur bericht") .

Gerelateerde artikelen

Mensen lazen ook

Pinseeker met Visual Jolt Technology

Mensen lazen ook

Hoe werkt een Golf Laser Rangefinder?

Mensen lazen ook

Wat is een golf afstandsmeter?

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud