Wat is een golf afstandsmeter?

Bushnell Laser RangefinderEen golf afstandsmeter, ook wel golf rangefinder genoemd, is een apparaat waarmee je de afstand tot een bepaald punt kunt meten. Dit kan bijvoorbeeld de vlag op de green zijn, maar ook een bunker of waterpartij. Golf afstandsmeters werken op basis van lasertechnologie en zijn zeer nauwkeurig.

Waarom een golf afstandsmeter gebruiken?

Het gebruik van een golf afstandsmeter heeft veel voordelen. Ten eerste helpt het je om de juiste club te kiezen voor een bepaalde slag. Als je weet hoe ver je van de vlag af staat, kun je beter bepalen welke club je het beste kunt gebruiken om de bal op de green te krijgen.

Ten tweede helpt een golf afstandsmeter je om je spel te verbeteren. Door regelmatig afstanden te meten, leer je steeds beter om in te schatten hoe ver je met welke club kunt slaan. Dit komt je spel ten goede, omdat je hierdoor meer consistente slagen kunt maken.

Voordelen van een golf afstandsmeter

 • Nauwkeurige afstandsmetingen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Compact en lichtgewicht ontwerp
 • Lange batterijduur
 • Relatief betaalbaar

Nadelen van een golf afstandsmeter

 • Zeer geavanceerde modellen voorzien van hellingscompensatie mogen niet worden gebruikt in wedstrijden (alleen toegestaan in oefenrondes). Deze functie is op een aantal modellen wel uitschakelbaar.
 • Kan worden beïnvloed door weersomstandigheden (zoals mist of regen)

Tips voor het kopen van een golf afstandsmeter

Bushnell Pro-X3Bij het kopen van een golf afstandsmeter zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 • Nauwkeurigheid: De nauwkeurigheid van een golf afstandsmeter is zeer belangrijk. Kies daarom voor een apparaat dat een nauwkeurigheid van minimaal één meter heeft.
 • Gebruiksgemak: Een golf afstandsmeter moet eenvoudig in gebruik zijn. Het apparaat moet snel en gemakkelijk afstanden kunnen meten, ook als je het voor het eerst gebruikt.
 • Compactheid en gewicht: Een golf afstandsmeter moet compact en lichtgewicht zijn, zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen op de baan.
 • Batterijduur: Kies voor een golf afstandsmeter met een lange batterijduur, zodat je je niet druk hoeft te maken over een lege batterij tijdens je ronde.
 • Prijs: Golf afstandsmeters zijn er in alle prijsklassen. Kies een apparaat dat past binnen je budget en dat de functies heeft die jij nodig hebt.

Conclusie

Een golf afstandsmeter is een onmisbaar hulpmiddel voor elke golfer, ongeacht je niveau. Het helpt je om de juiste club te kiezen voor een bepaalde slag en om je spel te verbeteren. Als je overweegt om een golf afstandsmeter te kopen, houd dan rekening met de tips die in dit artikel zijn gegeven.

Bekijk de collectie golfafstandsmeters op onze website als je meer wilt weten over deze rangefinders of als je er een wilt kopen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op via de knop rechts onderaan de pagina ("chat", "online" of stuur bericht") .

Gerelateerde artikelen

Mensen lazen ook

GPS golfhorloge of Laser Rangefinder?

Mensen lazen ook

Wat is Pinseeker Visual Jolt Technology?

Mensen lazen ook

Wat wordt bedoeld met hellingscompensatie?

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud