Leeslampen voor slechtzienden

LowVision leeslampen kunnen een belangrijke oplossing bieden voor mensen met een laag gezichtsvermogen. Dit zijn een lampen met een speciale verlichting. Meerdere onderzoeken naar mensen met een visuele beperking hebben aangetoond dat toepassing van speciale verlichting een zichtbare verbetering van de kijkervaring kan opleveren.

Leeslampen

Het toepassen van verschillende verlichtingskleuren zorgt voor een comfortabele en ontspannen leeservaring. In sommige gevallen kan met een geoptimaliseerde verlichting van LowVision leeslampen de vergroting van een gebruikte loep zelfs verminderd worden. Bij diverse oogaandoeningen levert het gebruik van warm (geel) of (koud (blauwachtig) licht een verbeterd zicht op.

De verlichting van een leeslamp

Bij alle visuele beperkingen die veroorzaakt zijn door mediatroebelingen (hoornvlies, lens, glasachtig lichaam zoals cataract) wordt een warme witte lichtkleur aangeraden. Bij ziekten aan de fotoreceptoren van het netvlies (bv. retinitis pigmentosa) gaat het om een stofwisselingsziekte en wordt ook een warm-witte lichtkleur aanbevolen.
Slechtzienden met maculadegeneratie hebben een zeer sterke behoefte aan licht. Omdat licht met een hoog blauwaandeel door deze patiënten subjectief helderder ondervonden wordt dan warme witte lichtkleuren, zijn hier helder witte lichtkleuren of kleuren die het daglicht benaderen aan te bevelen.Ervaringen van niet-slechtzienden wijzen er op, dat wit-en blauwachtige lichtkleuren tijdens het werken als geschikter bevonden worden. Dit type (6500K) wordt dan ook het meeste gebruikt.

Staande leeslampen

Naast de bureau-leeslampen, welke direct op de tafel geplaatst worden met behulp van een vaste voet of een tafelklem, leveren wij ook staande leeslampen. De leeslampen staande op de vloer zijn voorzien van een stabiele voet met een flexibel instelbare lichtkop.

LED leeslamp

Tegenwoordig is al onze leesverlichting voorzien van een moderne LED verlichting met een hoge lichtopbrengst. Bij diverse lampen in onze collectie kan de kleurtemperatuur van deze verlichting zelfs gewijzigd worden. Wil je meer weten over het effect en de werking van de kleurtemperatuur verwijzen we je graag naar onze specifieke adviespagina hierover.

Onze merken:

Eschenbach  |  Schweizer Optic

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud preloader