Wat is een spotting scope?

Een verrekijker voor aardse observaties met behulp van hoge vergrotingen

Een spotting scope, ook wel een "aardse telescoop" genoemd, is een optisch instrument dat wordt gebruikt voor het observeren van verre objecten in detail. Het lijkt op een telescoop, maar het is ontworpen voor aardse observaties in plaats van astronomische waarnemingen. Spotting scopes worden vaak gebruikt voor activiteiten zoals vogels kijken, jagen, schietwedstrijden, natuurobservatie en andere buitensporten waarbij het nodig is om objecten op grote afstand nauwkeurig te bekijken.

Kowa Spotting ScopeSpotting scopes hebben doorgaans een hogere vergroting dan verrekijkers en bieden daardoor een gedetailleerd beeld van verre objecten. Ze worden over het algemeen op een (foto)statief geplaatst om trillingen te minimaliseren en stabiliteit te bieden tijdens het observeren. Spotting scopes kunnen worden uitgerust met verschillende soorten lenzen, coatings en oculairs om de beeldkwaliteit te optimaliseren.

Over het algemeen zijn spotting scopes draagbaar en kunnen ze eenvoudig worden meegenomen naar buitenactiviteiten. Ze zijn zeer geschikt voor het waarnemen van dieren in het wild, het bestuderen van landschappen en het inspecteren van doelwitten op een schietbaan.

Bekijk hier onze uitgebreide collectie Spotting scopes.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op via de knop rechts onderaan de pagina ("chat", "online" of stuur bericht") .

Gerelateerde artikelen

Mensen lazen ook

Wat is het voordeel van een grote objectiefdiameter?

Mensen lazen ook

Uittredepupil, wat geeft deze waarde weer?

Mensen lazen ook

Welke vergroting is haalbaar met een spotting scope?

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud