Schweizer Optic
Schweizer Optic

SCHWEIZER is een van de oudste door de eigenaar geleide bedrijven in de optica-industrie. Het bedrijf is opgericht in 1840. Het ontwikkelde zich door de oprichting van een glasslijperij en de fabricage van optische producten (SCHWEIZER produceert al sinds 1900 vergrootglazen en leesglazen) om een ​​specialist te worden op verschillende gebieden. Tegenwoordig heeft SCHWEIZER meer dan 100 mensen in dienst in de verschillende bedrijfsdivisies en dochterondernemingen op het hoofdkantoor van het bedrijf in Forchheim.

Duitse degelijkheid: “Made in Germany”

Op het gebied van optiek is SCHWEIZER de specialist “als de bril niet meer toereikend is”. De gebruiksvriendelijke productontwikkelingen zijn baanbrekend voor de optische markt. Dankzij ervaring, competentie en klanttevredenheid heeft SCHWEIZER zich gevestigd als specialist in verschillende niches in meer dan 40 landen en biedt het het grootste assortiment speciale visuele hulpmiddelen van Europa. Alle glazen lenzen, (verlichte) vergrootglazen en LowVision-lampen worden in eigen huis vervaardigd in Forchheim, Oberfranken.

Innovatie

Met de Tech-Line productserie biedt SCHWEIZER een uitgebreid assortiment technische loepen en leesbrillen voor industrie, werkplaatsen, testbehoeften en retail.
De kennis die werd opgedaan bij de uiterst nauwkeurige oppervlaktebewerking van glazen lenzen, vond eind jaren zeventig een toenemende vraag van industriële bedrijven. Hieruit ontwikkelde de dochteronderneming SCHWEIZER OFB GmbH (oppervlaktebewerking), de specialist op het gebied van lappen, slijpen en polijsten.
De technische glasdivisie omvat een breed scala aan optische, zeer nauwkeurige componenten in kleine en grote serieproductie met aantrekkelijke prijzen voor de volgende industrieën: lasertechnologie, beeldverwerking, meettechniek, verlichting, fotonica en medische technologie.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud