Carson

Carson Optical werd in 1990 opgericht door Richard Cameron. Cameron, een voormalige bankier, ontmoedigd door Wall Street, begon in de kelder van zijn moeder in Long Island met het importeren en exporteren van een breed scala aan producten tussen de VS en Japan. De eerste ervaring van het bedrijf met optica kwam in 1991 toen Cameron een unieke elektronische verrekijker tegenkwam die werd vervaardigd door het inmiddels ter ziele gegane Copitar Japan. Cameron noemde zijn bedrijf “Copitar USA” en begon koud te bellen met kopers bij nationale winkelketens en schrijvers die voor grote mediapublicaties werkten. Cameron kreeg snel een plaats in postordercatalogi, waaronder The Sharper Image en Orvis. Zijn public relations-inspanningen leverden het bedrijf de broodnodige bekendheid op in mediakanalen zoals de New York Times, The Wall Street Journal en Popular Science.

Omgedoopt tot “Carson Optical”, groeide het bedrijf uit zijn kelderwoning en verhuurde het magazijnruimte in Huntington, Long Island. Terwijl de zaken floreerden, breidde Carson zijn aanbod van verrekijkers uit en vertakte het zich ook naar verwante optische categorieën zoals vergrootglazen en microscopen. Cameron realiseerde zich al vroeg dat Carson zich moest concentreren op producten die de algehele klantervaring echt verbeterden. Deze algemene filosofie is nog steeds wat Carson drijft, en heeft het bedrijf mogelijk gemaakt om te gedijen in een branche die vaak wordt gedomineerd door grotere marketinggedreven concurrenten.

Innovatie

Met meer dan 29 jaar ervaring in de optica-industrie heeft Carson een team van ingenieurs toegewijd met als enige missie het verbeteren van de klantervaring. De productlijn van het bedrijf is exponentieel gegroeid en omvat een breder scala aan producten en accessoires die de behoeften van zijn klantenbestand weerspiegelen.
Momenteel gevestigd in Ronkonkoma, Long Island, omvat het geavanceerde R&D-laboratorium voor prototypes van Carson een volledige ingerichte werkplaats met meerdere CNC-machines, 3D-printmogelijkheden in verschillende materialen en een laboratorium voor optica-metrologie. Deze apparatuur biedt het engineering- en ontwerpteam alle middelen om nieuwe concepten om te zetten in fijn afgestemde producten voor het groeiende klantenbestand.

Als resultaat heeft Carson een octrooiportfolio opgebouwd met meer dan honderd octrooien, variërend van vergrootglazen tot complexe optische testprocedures. Dit is een bewijs van de toewijding en vindingrijkheid van het bedrijf op het gebied van optica.

Uitbreiding

Naast het 50.000 vierkante meter grote Ronkonkoma-magazijn heeft Carson twee internationale distributiefaciliteiten geopend om hun snelle overzeese groei te ondersteunen. Carson begon in 2015 met het opslaan van producten in het VK. Om de overzeese expansie en omzetstijging verder te ondersteunen, werd in 2017 een distributiecentrum in Nederland opgericht.

Kwaliteit

Carsons toewijding aan uitmuntendheid vormt de basis van het bedrijf. Als de nummer één fabrikant van Amerikaanse loepen en een van de toonaangevende leveranciers van verrekijkers, biedt Carsons volledige productlijn consequent eersteklas kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Showing 1–9 of 43 results, including child brands

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud