Carson

Carson Optical werd in 1990 opgericht door Richard Cameron. Cameron, een voormalige bankier, ontmoedigd door Wall Street, begon in de kelder van zijn moeder in Long Island met het importeren en exporteren van een breed scala aan producten tussen de VS en Japan. De eerste ervaring van het bedrijf met optica kwam in 1991 toen Cameron een unieke elektronische verrekijker tegenkwam die werd vervaardigd door het inmiddels ter ziele gegane Copitar Japan. Cameron noemde zijn bedrijf “Copitar USA” en begon koud te bellen met kopers bij nationale winkelketens en schrijvers die voor grote mediapublicaties werkten. Cameron kreeg snel een plaats in postordercatalogi, waaronder The Sharper Image en Orvis. Zijn public relations-inspanningen leverden het bedrijf de broodnodige bekendheid op in mediakanalen zoals de New York Times, The Wall Street Journal en Popular Science.

Omgedoopt tot “Carson Optical”, groeide het bedrijf uit zijn kelderwoning en verhuurde het magazijnruimte in Huntington, Long Island. Terwijl de zaken floreerden, breidde Carson zijn aanbod van verrekijkers uit en vertakte het zich ook naar verwante optische categorieën zoals vergrootglazen en microscopen. Cameron realiseerde zich al vroeg dat Carson zich moest concentreren op producten die de algehele klantervaring echt verbeterden. Deze algemene filosofie is nog steeds wat Carson drijft, en heeft het bedrijf mogelijk gemaakt om te gedijen in een branche die vaak wordt gedomineerd door grotere marketinggedreven concurrenten.

Innovatie

Met meer dan 29 jaar ervaring in de optica-industrie heeft Carson een team van ingenieurs toegewijd met als enige missie het verbeteren van de klantervaring. De productlijn van het bedrijf is exponentieel gegroeid en omvat een breder scala aan producten en accessoires die de behoeften van zijn klantenbestand weerspiegelen.
Momenteel gevestigd in Ronkonkoma, Long Island, omvat het geavanceerde R&D-laboratorium voor prototypes van Carson een volledige ingerichte werkplaats met meerdere CNC-machines, 3D-printmogelijkheden in verschillende materialen en een laboratorium voor optica-metrologie. Deze apparatuur biedt het engineering- en ontwerpteam alle middelen om nieuwe concepten om te zetten in fijn afgestemde producten voor het groeiende klantenbestand.

Als resultaat heeft Carson een octrooiportfolio opgebouwd met meer dan honderd octrooien, variërend van vergrootglazen tot complexe optische testprocedures. Dit is een bewijs van de toewijding en vindingrijkheid van het bedrijf op het gebied van optica.

Uitbreiding

Naast het 50.000 vierkante meter grote Ronkonkoma-magazijn heeft Carson twee internationale distributiefaciliteiten geopend om hun snelle overzeese groei te ondersteunen. Carson begon in 2015 met het opslaan van producten in het VK. Om de overzeese expansie en omzetstijging verder te ondersteunen, werd in 2017 een distributiecentrum in Nederland opgericht.

Kwaliteit

Carsons toewijding aan uitmuntendheid vormt de basis van het bedrijf. Als de nummer één fabrikant van Amerikaanse loepen en een van de toonaangevende leveranciers van verrekijkers, biedt Carsons volledige productlijn consequent eersteklas kwaliteit tegen betaalbare prijzen.


Productcategorieën

Prijs

Toepassing info Toepassing Een globaal overzicht met doeleinden waarvoor het artikel te gebruiken is.

Vergrotingsfactor info Vergrotingsfactor Hiermee wordt de vergroting van het product aangeduid. Een vuistregel voor de vergroting is: des te hoger de vergroting, des te kleiner het gezichtsveld (en bij verrekijkers des te lager de helderheid van het beeld)

Objectief Ø info Objectief Ø Dit is een belangrijke factor bij de keuze van een optische kijker. De grootte van het objectief bepaalt immers de lichtsterkte van de kijker. Hoe groter de lens diameter, hoe lichtsterker de kijker.

Lensdiameter info Lensdiameter De diameter van de lens

Lensmateriaal info Lensmateriaal Het materiaal waarvan de lens is gemaakt.

LED verlichting info LED verlichting Kleurtemperatuur van de LED-verlichting. Een toelichting over het effect van de diverse kleurtemperaturen is te vinden op onze adviespagina

Prisma type info Prisma type Dit is het type glas waarvan de prisma's zijn gemaakt. BK7 is van borosilicaat glas en Bak4 is van barium crown glas. Gemiddeld genomen is barium crown glas duurder maar levert wel een scherper en helderder beeld. Bak4 heeft een perfect rond beeld en Bk7 vertoont soms randen. De betere verrekijkers met dakkantprisma's zijn daarnaast voorzien van een zogenaamde fasecoating. Deze corrigeert faseverschillen welke veroorzaakt worden door het verschil in 'weglengte' van het licht in het prisma. Deze correctie levert een optimaal contrast en maximale helderheid op.

Uittredepupil info Uittredepupil De uittredepupil is de diameter van de lichtbundel welke uit het oculair komt. Wanneer je de verrekijker met gestrekte armen voor je houdt, zie je in het oculair het beeld in een klein helder rondje: dit is de uittredepupil. Het spreekt voor zich dat een verrekijker geschikt is onder slechte lichtomstandigheden indien er sprake is van een grote uittredepupil. Dit is een rekenkundige waarde welke voortvloeit uit de verhouding van de lensdiameter en de vergrotingsfactor: de objectiefdiameter wordt gedeeld door de vergrotingsfactor. In de praktijk is een uittredepupil met een waarde tussen 2 en 3mm voldoende voor gebruik tijdens daglicht. Voor moeilijkere lichtomstandigheden (schemering) is een hogere uittredepupil met waardes van 5 tot 7mm sterk aan te bevelen. Kijkers met een relatief grote uittredepupil bieden nog een ander voordeel: het geeft een rustiger beeld zelfs wanneer de kijker een beetje in je handen trilt.

Geometrische lichtsterkte info Geometrische lichtsterkte De lichtsterkte is een theoretische waarde die aangeeft hoeveel licht de kijker doorlaat. De lichtsterkte wordt uitgedrukt in een getal. De formule waarmee de geometrische lichtsterkte wordt berekend is als volgt: je neemt het kwadraat van de diameter van de uittredepupil. Hierbij geldt: hoe hoger het getal, hoe beter de lichtsterkte. Een lichtsterkte van meer dan 49 (=7x7) heeft overigens geen toegevoegde waarde meer.

Schemergetal info Schemergetal Het schemergetal zegt iets over de beeldkwaliteit van de verrekijker onder minder gunstige lichtomstandigheden, zoals het ochtendgloren of de avondschemering. Een kijker met een schemergetal lager dan 15 is eigenlijk alleen geschikt voor gebruik overdag.

Gezichtsveld op 1000m info Gezichtsveld op 1000m Dit betekent de breedte van het beeld zoals die gezien wordt door de kijker.

Scherp vanaf info Scherp vanaf Dit is de kortste afstand waarbij een object nog scherp en zonder vertekening kan worden waargenomen. Een handig weetje wanneer je een kijker in een museum wilt gebruiken, waarbij er sprake is van veelal korte werkafstanden.

Verlichting systeem info Verlichting systeem Doorlicht: bij deze microscopen komt het licht van onder. Het gaat door het onderwerp heen, vandaar de naam. Een doorlichtmicroscoop heeft een hogere vergroting en is bedoeld voor het bestuderen van zeer kleine objecten. Opzicht: bij deze microscopen komt het licht van boven op het object. Dit systeem wordt gebruikt om grotere objecten te bestuderen bij een vergroting van 10-60x

Focussysteem info Focussysteem Met een grof systeem kun je grofweg scherpstellen. Met een fijn systeem kun je ook bij hoge vergrotingen goed scherp stellen. Een combinatie van beide systemen is ook mogelijk.

Product Type objectief info Product Type objectief Goede objectieven moeten minimaal voorzien zijn van achromatische lenzen. Dit lenstype corrigeert kleurafwijkingen. Microscopen met iets duurdere plan-achromaten geven een natuurlijker, scherper beeld over het gehele gezichtsveld. De objectieven zorgen voor het oplossend vermogen van de microscoop.

Objectieven info Objectieven De meeste microscopen hebben meerdere objectieven. Deze kunnen gedraaid worden, waardoor er gekozen kan worden voor verschillende vergrotingen. Typische vergrotingen voor objectieven zijn 4x, 10x, 40x en 100x.

Oculair type info Oculair type Het oculair vergroot het beeld welke door het objectief is gevormd. Oculairen zijn doorgaans leverbaar met vergrotingsfactoren van 5, 10, 15 of 20x. De totale vergroting van een microscoop is de vergrotingsfactor van het objectief vermenigvuldigd met de vergrotingsfactor van het oculair. Een voorbeeld hiervan is 40 x 5 = 200x.

Vergroting (min-max) info Vergroting (min-max) De minimale en maximale vergroting van de microscoop

Type kop info Type kop Het soort kop wat is toegepast.

Type telescoop info Type telescoop Een lens of spiegel is in staat veel meer licht te verzamelen van een object dat ver weg is, en brengt dat licht (of beeld) samen tot een punt (brandpunt). Een lens wordt gebruikt in een Refractortelescoop en een spiegel in een Reflectortelescoop.

Constructie telescoop info Constructie telescoop Het optische systeem van de telescoop.

Sterren zichtbaar (mag) info Sterren zichtbaar (mag) De (schijnbare) helderheid van sterren wordt aangegeven met de magnitude. Hoe kleiner de magnitude, hoe helderder de ster. Enkele hemellichamen zijn zo helder dat de magnitude negatief is. De zon heeft bijvoorbeeld op een onbewolkte dag een magnitude van -26,5. Als de ster minder helder is, wordt de magnitude groter. De magnitude voor een telescoop is een benadering en hangt af van de waarnemer, de bewolking en de locatie.

Openingsverhouding info Openingsverhouding De openingsverhouding noemt men ook wel het f/nummer en betreft de helderheid van het beeld en de breedte van het gezichtsveld. De openingsverhouding kan worden berekend door het brandpunt van de telescoop te delen door de diameter van de telescoop. Bij een telescoop met een brandpunt van 800 en een diameter van 60 is de openingsverhouding 1:13 (800/60=13). Voor de openingsverhouding kun je de volgende waarden aanhouden: 1:10 of hoger - goed voor het waarnemen van de maan, planeten en en high power sterren. 1:8 - goed voor alle allround waarnemingen, 1:6 of lager - goed voor het bekijken van deep sky objecten (zoals nevels)

Oplossend vermogen info Oplossend vermogen Het oplossend vermogen beschrijft hoe dicht waarden bij elkaar kunnen liggen, zodat ze nog gescheiden kunnen worden. Bij optische systemen is het oplossend vermogen de kleinste hoek tussen twee objecten die nog net gescheiden waargenomen kunnen worden. Deze hoek wordt uitgedrukt in de eenheid boogseconde.

Montering info Montering De azimuthale montering is één van de meest gebruikte monteringen en is geschikt voor een beginnend waarnemer. De werking is zeer eenvoudig. Deze montering kan enkel een horizontale en een verticale beweging uitvoeren, hierdoor is het niet mogelijk om objecten te kunnen volgen. Het azimutaal statief heeft dus twee assen om te roteren; de horizontale as en de verticale as. Om je telescoop op een object te richten, roteer je de telescoop via de horizontale as (ook wel de azimutale as genoemd), daarna roteer je de telescoop naar boven op de altitude (y) as, zodat het object ook op de verticale as waarneembaar is. Een equatoriaal statief bestaat daarentegen uit twee loodrecht op elkaar staande assen; de rechte klim-as (ook wel RK- of uuras genoemd) en declinatie-as (ook wel DEC- of elevatie-as genoemd). Bij dit soort statief hoeft je dus niet de telescoop op en neer te bewegen (zoals bij de azimutale as), maar compenseert de telescoop vloeiend zelfstandig de aardomdraaiing in de tegengestelde richting.

Motoren

Slowmotion bediening

Showing 1–9 of 31 results, including child brands

Scroll naar boven
Chat met ons
Chat met ons
Heeft u vragen, twijfels of problemen? Wij zijn hier om u te helpen! Stel uw vraag in de hieronderstaande regel.
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar. U kunt het later nog eens proberen of een bericht hieronder achterlaten.
Onze medewerkers zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u een vraag? Wij zijn nu online bereikbaar via deze chat.
:
:
Deze chatsessie is beëindigd.
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht
Naar de inhoud springen preloader