Optiekwereld.nl…. we zijn weer terug op het “oude nest”

Optiekwereld.nl…. we zijn weer terug op het “oude nest”

Velen van jullie kennen mij nog als zelfstandig opticiën in Maastricht (1988-2008) met een grote passie voor het audio-visuele vak. Na verkoop van de “stenen” optiekwinkel heb ik er voor gekozen de (in 2001 gestarte) webshop optiekwereld zelf verder uit te bouwen. Inmiddels zijn we toe aan de 3e grote revisie en is het hoog tijd om de webwinkel te voorzien van een aantal nieuwe functies.

Daarom ben ik sinds het begin van de corona-crisis bezig geweest met het ontwerp van een nieuwe webwinkel voor onze optische artikelen. Sinds juli 2020 is deze nieuwe webshop op vergrootglazen.com volledig operationeel. De domeinnaam optiekwereld.nl heeft afgelopen jaar vanwege vindbaarheid gefunctioneerd als directe doorverwijzing naar vergrootglazen.com. Nu is de tijd gekomen om optiekwereld.nl wederom in ere te herstellen!

Service, vakkennis en betrouwbaarheid heeft altijd mijn werkwijze bepaald. Daarom is in 2006 optiekwereld aangesloten bij de overkoepelende organisatie voor webwinkels: Thuiswinkel.org. Vanwege de compleet vernieuwde webwinkel-software hebben wij een hercertifceringsprocedure moeten doorlopen. Deze is succesvol afgerond. Wij mogen het Thuiswinkel-logo dus ook weer gebruiken op de vernieuwde website.

Met de lancering van de vernieuwde site optiekwereld.nl zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd.

Verbeterde leesbaarheid van deze site

Wat te denken van de keuzemogelijkheid om het lettertype van de site zelf te vergroten? Klik maar eens een of meerdere malen op de grote “A” rechtsboven in de menubalk hierboven. De standaard lettergrootte is te herstellen met de middelste “A”. Dit is een ideale verbetering voor slechtziende bezoekers van onze site.

Hulp bij het kiezen van het juiste vergrotings-artikel

Met behulp van het productfilter kun je nu een zelf gewenste vergroting kiezen. Vervolgens worden automatisch de beschikbare artikelen getoond. Op basis hiervan kun je in het productfilter ook de lensdiameter kiezen. De combinatie hiervan levert een exact overzicht van de mogelijke artikelen op. Je kunt natuurlijk ook eerst op basis van gewenste lensdiameter beginnen.
En zo zijn er vele mogelijkheden die naar het juiste optische vergrotingsartikel leiden. Mocht de keuze geen enkel beschikbaar product opleveren, kun je met de zwarte “herstel”-knop onder de filtermogelijkheden opnieuw beginnen.

Afsluitend: een stukje bedrijfshistorie is te vinden op de “over ons” pagina. Wij hopen je snel te ontmoeten op onze nieuwe locatie: optiekwereld.nl

Posted in

Roel

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud