Kowa Fluoriet Kristal

De creatie van legendarische optiek begint met zuiver fluoriet kristal.

Een mysterieuze steen, fluoriet genaamd, straalt licht uit als een vuurvliegje wanneer hij wordt verhit of blootgesteld aan ultraviolette straling. Fluoriet heeft een opmerkelijke eigenschap van zeer lage dispersie die niet in optisch glas te vinden is. Deze eigenschap stelt Kowa in staat om kleurvervaging bijna volledig te elimineren en de resolutie en het contrast drastisch te verhogen.

Fluoriet is aanzienlijk moeilijker te hanteren dan optisch glas, omdat het een zeer geavanceerde verwerkingstechnologie vereist. Kowa heeft extra zorg, tijd en techniek in het vooruitzicht gesteld om de ultieme kijkervaring te produceren met een zuiver fluorietkristallens. Dat is wat Kowa uniek maakt.


Een van de belangrijkste oorzaken van de achteruitgang van de kijkkwaliteit in de optiek is chromatische aberratie (kleuronscherpte).

Chromatische aberratie treedt op door de verspreiding van licht en de verschillende golflengten van het licht die zich op verschillende posities concentreren, wat resulteert in een rode of paarse omcirkeling van het beeld en een verminderde resolutie.

Het optimale optische materiaal om chromatische aberratie te minimaliseren is fluoriet kristal.

Fluorietkristal met extreem lage dispersiekarakteristieken wordt gebruikt voor de bolle lens van de Kowa TSN-883/884 PROMINAR modellen. In plaats van een gewone lens van optisch glas wordt ook een concave lens met speciale dispersie-eigenschappen gecombineerd met de fluorietkristallens, waardoor de chromatische aberratie nog verder en produceert een ultrascherpe resolutie terwijl de normen voor kleurenschittering opnieuw worden gedefinieerd.

Deze technologie is het resultaat van vele jaren van Kowa's optische ontwerp en productie.


De verschillende vormen van fluoriet kristal van links naar rechts: Fluoriet edelsteen, Fluorietkristal, kunstmatig fluoriet kristallen staafje in cilindervorm, geslepen en klaar voor het vormen,
de pure fluoriet kristallen objectieve lens precisie machine gesneden om vorm te geven.

 


Kowa optische lens materiaal vergelijking

Digiscoping is een zekere manier om chromatische aberratie in elke optiek op te sporen. Deze veeleisende toepassing met extreme telefoto's zal zelfs de kleinste kleurvervaging weergeven, die vaak niet door het menselijk oog wordt gedetecteerd. In dit voorbeeld demonstreren we de prestatiekenmerken van Kowa standaard glas, XD lenzen en zuiver fluoriet kristal.


Kowa is de enige fabrikant van spotting scope's die kunstmatig geproduceerd zuiver fluoriet kristal gebruikt voor de productie van hun optische lenzen.

Wat betekent dit voor u? Simpel gezegd - fluoriet kristal levert de beste kijkervaring die momenteel beschikbaar is, waardoor vrijwel alle chromatische aberratie wordt geëlimineerd en beelden met een uitstekende resolutie en contrast worden geleverd.

Deze onberispelijke optische lenzen zijn opgenomen in onze TSN-880 PROMINAR en TSN-550 PROMINAR Spotting scopes, PROMINAR Telefotolens en High Lander PROMINAR verrekijkers.


Waarom gebruiken andere fabrikanten geen fluoriet kristal?

Fluoriet Kristal is een natuurlijk mineraal en het is uiterst moeilijk om te werken met het creëren van langdurige productieprocessen om dit delicate materiaal te verwerken. Het creëren van een zuivere fluorietkristallens vereist gespecialiseerde kennis, vaardigheid en dure investeringen. Kowa heeft vele jaren geleden het besluit genomen om deze vereiste vaardigheden te ontwikkelen om zuiver fluoriet kristallen objectieven te maken voor de ultieme kijkervaring. De concurrentie beschikt niet over het optische erfgoed dat nodig is om dergelijke vaardigheden te ontwikkelen of heeft eenvoudigweg niet de tijd of de middelen geïnvesteerd in de ontwikkeling van en het werken met een dergelijk veeleisend materiaal.

Sommige fabrikanten hebben in het verleden fluoriet in hun scopes gebruikt, maar vonden het te duur en te problematisch om op grote schaal te blijven produceren.

In plaats daarvan gebruiken ze ED-glas in hun compacte telescopen - dit is een goedkopere grondstof die veel gemakkelijker te bewerken is. In het beste geval zijn er hogere kwaliteiten ED-glas, waarvan sommige een verdund mengsel van fluoriet bevatten om de eigenschappen van fluoriet te bereiken - maar dit presteert nog steeds op een lager niveau dan fluoriet in zijn zuiverste vorm.

Kowa heeft gedurende een lange periode alle procedures en technieken verfijnd om fluoriet de 24ct gouden standaard te maken die onze concurrenten graag zouden willen nastreven.


Zoek naar het zegel van de ultieme optische kwaliteit.

Het identificeren van Kowa's unieke kwaliteiten. Een deel van de marketingactiviteit om Kowa zuivere fluorietkristallenzen te promoten, zal bestaan uit het gebruik van een logo op alle producten met zuiver fluorietkristal. We zullen dit nieuwe logo gebruiken op marketingmateriaal, waaronder reclame in print en digitaal, maar ook op tentoonstellingen en verpakkingen. Het nieuwe logo wordt het kwaliteitskeurmerk voor Kowa PROMINA fluorietkristalproducten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud